Omløb

omløb substantiv, intetkøn

Bøjning: -et, -, -ene
Udtale: [ˈʌmˌløˀb]

Betydninger:

1.
Typografisk fagudtryk:
Fortsættelse af en artikel længere fremme i avisen eller magasinet

2.
Cirkulation i offentligheden gennem videregivelse fra person til person; offentlig udbredelse især om penge, værdipapirer og rygter

Eksempler:
Sætte i omløb

Falske 500 krone sedler er i omløb i Storkøbenhavn, BT1991

[Bladet] har sat sig for at give besked om de reelle forhold bag de halve sandheder og halve løgne, der er i omløb, Pol1984

3.
Gentagen og ubrudt bevægelse i en kredsformet bane omkring et centrum

Synonym: kredsløb
Ny satellit sat i omløb, BerlT1991

Faste udtryk:
At have omløb i hovedet

Overført: At være kløgtig eller intelligent; at kunne tænke fornuftigt

Orddannelser
Sammensætninger:
blodomløb, pengeomløb…

KONTAKT:
info@omloeb.dk

Omløb er et visuelt designkollektiv. Vi arbejder på projekter af alle størrelser og formater indenfor grafisk design. Vores udtryk er båret frem af en simpel og direkte tilgang til grafisk design, hvor hvert projekt formes ud fra opgavens indhold og præmis. Vores tilgang er drevet af konceptuelle og typografiske løsninger med en særlig interesse i informationsdesign og redaktionelt design.

Som fagligt område anser vi grafisk design som en hybrid af forskellige fagområder og anvendelsesmuligheder. Vi etablerer gerne samarbejder hvor designet er en integreret del af udviklingsprocessen af projektet og varetager projekter hvor vi tilrettelægger indhold og form. Et designprojekt kan indeholde samarbejde med fagpersoner, inddragelse af brugere, udvælgelse af genstande eller indhold og udvikling af visuelt koncept.

Sideløbende med kundeopgaver udvikler vi egne designsystemer eller redskaber. Disse projekter kan anvendes direkte i andre samarbejder eller stå alene som selvstændige undersøgelser eller designformer.


ARBEJDSOMRÅDER:
– Publikation
– Identitet
– Datavisualisering
– Udstilling
– Hjemmeside